torstai 3. heinäkuuta 2014

Vajan totaalinen facelifti!

Upea aurinkoinen päivä! Eilen latailin valmiiksi pilkotut vajan lattiaan tulevat kakkosneloset kyytiin. Heräiltiin Mikon kanssa siten, että matkaan päästiin kympiltä. Tavoitteena oli pistää vaja uusiksi ainakin sisältä, nopeita jos ollaan niin myös ulkoa. Lähtötilanne oli tämä:



Ensimmäisenä lähdettiin liikenteeseen sisältä, eli valkoinen maalipönttö puukolla pohjasta aukija pensselit käteen. Ja ekana piti tietysti astua saappaalla siihen eiliseen maaliläjään. Sisäpuolen maalaaminen oli isoin proggis koko päivänä, maalia oli vaan vähän naftisti, joten yksi nurkka jäi maalaamatta. Katon laudoista osa oli vähän kosteita, joten siihen ei koskettu.

Lattia lätkittiin naulapyssyllä kakkosnelosista. Pystyrungon kohdat piti loveta, muuten lattia meni aika heittämällä paikoilleen. Eikä notku!


Päivää oli vielä reippaasti jäljellä, joten seuraavaksi ukot ottivat teräsharjat käteen ja alkoivat raapia ulkopuolen maaleja irti. Tai siis ne irtonaiset toki vaan. Auringolle alttiit osat olivat aikas työläitä rapsutella, mutta ei tähänkään tainnut paljon tuntia kauempaa mennä. 

Tässä vaiheessa ropsaisi kaksi tippaa vettä. Maalata vai ei? Pienen mietintätauon jälkeen pensselit kouraan ja punamullan sävyt pintaan! Takaosa oli helkkarin ärsyttävä, koska se on aika korkea ja maanpinta on todella jyrkkä. Lisäksi siinä sattuu kasvamaan 1,5m korkeita pensaita. Maali valui niin pirusti, aikamoista litkua. Päät, käsivarret ja kämmenet olivat ihan maalissa. 

Tässä välissä syötiin muuten naapurin tuomaa savustettua kuhaa (maistiaiset) ja saatiin Mikon kanssa savuahvenet välipalaksi. Hyvää oli, taitavasti savustettu kuha oli mehevää!

Helkkarin siisti paketti siitä kuitenkin tuli, tässä lopputulema vielä ulkoa:





Aikaa koko proggikseen meni kuutisen tuntia + matkat päälle. Ei huono ollenkaan. Ja iso kiitos Mikolle avusta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti