keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kuumaa remonttimiestä, ulkovuorta ja hikipaskaa iholla

Heräsin myöhään. Jalkapallon ansiota. Elohopea kohosi jo aamulla ihan liian korkealle. Luvassa ulkohommia, sahanpurua ja pirusti hikeä. Tarkoituksena oli tehdä ulkovuori niin pitkälle kuin mahdollista, jotta huomenna pääsee rapsuttelemaan vanhat osat ja maalaamaan koko roskan toivottavasti pariin kertaan.

Mökillä on yllättävän viileätä. Sisällä on vain 23-24 astetta, parvella vähän enemmän. Kuistia ei ole kunnolla edes eristetty vielä.



Aloitin hankalimmasta, päätykolmiosta. Purkuhommat ensin, sitten vähän koolausta ja lautaa lätkimään. Poistin tippalistasysteemin kokonaan, irrotin syöttökaapelin seinästä ja tein päätykolmion laudoituksen puolisentoista senttiä alempaa laudoitusta ulommas. Ei jää vesi makaamaan. Sirkkelistä naamalle ja iholle lentävä pöly liimaantyi uskomattoman tiukasti kiinni, tippuen selkeästi ainoastaan otsalta silmiin.



Osa laudoista piti loveta, koska kaikenlaisia hölppiä pilkisti esiin, sähkön syöttöjohto ja puhelinkin tunkivat väliin. En uusinut niiden kiinnitystä, ei ollut mitään syytä.



Päätyyn meni suurin osa ajasta. Kello kävi, mutta ajattelin tehdä vielä takapuolen korjauksen ikkunan päältä, eipähän tartte kamoja levitellä huomenna uudelleen. Ikkunan vasemmalla puolella on aika leveä kolo, mutta sen pitäisi jäädä myykilaudan alle piiloon.


Kamat kasaan ja menoksi. Pohjoisessa naapurissa päristeli traktori koko päivän ajan. Olivat ajaneet peltojensa lisäksi meidän mökkitien heinikon matalaksi, mahtavaa!! Koko hommaan viitisen tuntia + matkat. Vähän tynkä päivä, mutta saipahan edellisenä iltana katsoa Brassien ottavan Saksalta turpiin uskomattomin 1-7 lukemin. Ja ehti työpäivän jälkeen touhuilla tovin muksun kanssa ja käydä vielä 1,5 tunnin helteisellä metsälenkilläkin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti