lauantai 19. heinäkuuta 2014

Grillikatos sai sisäkaton

Tällä kertaa lähtö yksin liikenteeseen. Ajatuksena poiketa hakemaan pohjamaalattua myykilautaa ja kyllästettyä terassilautaa. Ajoin ensin Sastamalan Rautiaan, jossa oli ajoportti kiinni. Toisesta sisään. Kesätyttö grillasi makkaraa, pomo katseli vieressä. Ajoin ohi puutavarahyllyn viereen, kukaan ei tullut palvelemaan. No, ei ollut pohjamaalattua myykilautaa eikä fiksuja pituuksia kyllästyneestä puusta. Auto ympäri, grillaavan tytön ja tupakoivan pomon ohi.

Next stop Rautanet. Täällä oli jo oikeata tavaraa, mutta myykilautojen pituudet eivät riittäneet tai sitten oli niin pitkää että polliisisetä olisi mulkoillut kuormaa pahasti. Kyllästettyä oli, mutta oikeata pituutta liian vähän ja muista olisi tullut 30% hukka tai sitten armoton palapelilattia. Kysäisin samalla kaivonrenkaita, yksi löytyi. Kaveri neuvoi Koivun sahan, iPadista osoite selville ja menoksi. Perhana, sehän on puoli tuntia enää auki ja ihan eri suunnassa! ensin ajoin sahan pihaan, ketään ei näkynyt missään ja puutavara näytti kummalliselta. Olin jo lähdössä pois kun huomasin toisen kyltin: puutavaramyynti. Sinne!

Nyt löytyi sekä 4,5m pitkää myykilautaa, että 3m pitkää kyllästynyttä. 300e maksoi, hieman halvemmallakin olisi voinut saada, mutta yks hailee muutama kymppi. Ainakaan ei tule hukkaa näillä mitoilla.

Perillä nostin kyllästetyt kyydistä pois ja aloin tekemään takaseinän laudoitusta. Pystyyn ja noin sentin rako väliin. Tein seinät ensin, koska päätyjä ei tarvinnut sahata näin mihinään kulmaan. Väliin on helpompi tehdä myöhemmin tasamittaisella katto ja sen koolaukset. Ensimmäisen seinän jälkeen ruokatauko. Naudan pihviä kunnollisella chilisoosilla maustettuna ja valkosipulimaustettua ingmariinia maustevoiksi, kaveriksi bratwursti ja pätkä kurkkua. Nom nom. Ahnehdin vielä toisen samanlaisen setin, kun ajattelin etten jaksa virittää notskia uudelleen.


Kun toinenkin pääty oli saatu tehtyä, niin syöksyin katon kimppuun. Jokainen lauta 4255 pitkiä, eli sahaaminen on helppoa. Pistin pari paikoilleen ja sahasin toisen lappeen kaikki puut kerralla. Tässä vaiheessa olin laskevinani, että tasan menee puut. Noihin ikkunanpieliin tulee vielä laudoitus/listoitus tai miksi sitä sanookaan. Kiinnitin laudat torx-kärkisillä hobau-ruuveilla. Torx ei kyllä ole paras mahdollinen kärki näissä. T-tappeja ensi kerralla, viimeksi ostaessa niitä ei ollut tarjolla.



Työn loppuvaiheessa alkoi aikamoinen kaatosade. Pari tippaa tuli aikaisemminkin, joten älysin sahata loput puut valmiiksi, pistää autosta ovet kiinni ja kerätä työkalut suojaan ennen pahinta. No, ei tästä kuvasta kyllä juuri sade näy, mutta näkyypähän terassin tämänhetkinen näkymä.


Päivän työt alkavat olemaan kasassa. Lopulta myykilautaa jäi metrin verran uupumaan katosta ja muut säädöt päälle. Pitää hakea joku päivä lisää, sitä menee talon ikkunoihin ja oviin vielä monta metriä. Takaseinälle tulee keittiö ja lautojen alapäät jäävät piiloon. En jaksanut kauhean tarkkaan mittailla ja koolailla, turhaa työtä. Katto on kuitenkin nyt siisti ja vedin katon alle valmiiksi sähköjohtojakin valoja ja pistorasiaa varten. Loppuvaiheessa alkoi hartiat piiputtamaan tosi pahasti. Melkein koko päivä meni työskennellessä ylöspäin.



Koko hommaan meni noin seitsemän tuntia aikaa. Huomenna tehdään katokseen lattia ja viimeistellään muuten. Aikamoinen tavaramäärä pitää ottaa aamulla mukaan ja käydä ostamassa mm. terassiruuveja paketti. Hyvä päivä, paljon tuli valmista!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti