lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kertaalleen maalattu...

Päivän agendalla oli aikainen herätys, koko talon maalaus loppuun ja palaaminen ennen illan rogaining-reeniä. Kello oli soittamassa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan --> pyörin koko yön sängyssä ja unet jäi vähiin. Ihmisen mieli on kyllä tyhmä.

Nyt ei ollut valmistelujakaan,joten pääsin nopeasti aamulla matkaan. Eväät kassiin ja viileän kelin myötä intin poolo remppapaidaksi mukaan varmuuden vuoksi. Matkalta yksi lehmäkuva...



Aloitin takaa, eli sieltä isoimmasta hommasta. Aika iisiä, mutta kädet ja erityisesti hartiat alkavat olemaan jatkuvasta ylöspäintyöskentelystä aika rikki. Työskentelykättä piti vaihdella aika usein, onneksi ei tarvinnut raapia enää maaleja pois. Pari tuntia meni seinään. Samalla sudin uudelleen aikaisemmin maalattuja valkoisia kohtia. Kyllä se hiljalleen alkaa peittämään.


Seuraavaksi vuorossa toinen pääty. Peltikatto on yllättävän liukas. Viritin alumiinitikkaista jonkinlaisen liukastumissuojan / tikkaat katolle. Mukaan pala suojapaperia, pieni pensseli ja maalipurkinloppu. Aikamoista keikkumista. Naapurin rouva tuli ihmettelemään samoihin aikoihin mun tekemisiä, vaihdeltiin kuulumisia ja höpöteltiin kaikenlaista. Kuvasta ei näköjään saa mitään selvää, aurinko lienee häikäissyt sopivasti. 


Tässä vaiheessa grilliin tulet vielä, vaikka homma alkoi olemaan jo ohi. Sapuskoinnin jälkeen otin pikaisesti sudin käteen ja paikkailin sellaisia kohtia, joista puu paistoi läpi. Lähinnä siis rimojen ja lautojen nurkkia. Vain nelisen tuntia töitä ja kotiin valmistautumaan reeneihin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti