torstai 17. heinäkuuta 2014

Breaking news: vaimo näki mökin livenä!

Veerakin lähti mukaan talkoilemaan. Eilen piti ladata jo auto täyteen lautaa, mutta vesisade pilasi suunnitelmat. Ei muuten ollut aamulla mikään ihan pieni projekti! Veeran lähti viemään muksua hoitoon ja itse hyökkäsin puupinon kimppuun. Pressut pois päältä ja.... Pois.... Jaahas. Pinon ja saunarakennuksen päälle kaatuneet pari puuta painoivat puut ja peitteet tiukasti paikoilleen. Pressut olivat vielä liukkaita eilisestä sateesta. 

Tässä vaiheessa Homelite esiin, pari nykäisyä ja takaisin pinon päälle. Liukasta, mutta oksa kerrallaan pienempiä pois. Isoin puu oli sopivasti kaatumassa edellisen kaveriksi saunan päälle, mutta sain sen taiteiltua tyvi edellä pöpelikköön, kun sahasin sen parin metrin korkeudesta melkein poikki ja kiskoin pirusti taaksepäin. Tässä vaiheessa pino olikin yllättävän hutera, olihan tukipuut juuri poistettuja olin aikaisemmin kiskonut kymmeniä lautoja summittaisesti tapulin väleistä pois.

Kaadetut puut vielä tieltä pois. Nyt saatiin pressut pois. Sitten kaatuivat pinot kahteen eri suuntaan. Ei se nyt ihme ole, jos alta ottaa ensin. En jäänyt alle, mutta kyllä se ihannoivasti rojahti. Tästä noin seitsemänkymmentä lautaa kyytiin, liinoilla kiinni ja lippu perään. Peräylitys aika tarkkaan lain sallimassa maksimissa. Matkaan siis!

Perillä ensin katseltiin vähän, että mikäs mökki tämä olikaan ja mitä on tapahtunut. Pientä suunnittelua ja Veera hyökkäsi vajan maalaamisen kimppuun. Itse lähdin nostamaan autokatoksen raatoa ajatuksena oli pistää kakkosnelosta väliin. Ja niinhän siinä kävi. Tunkit jätin välistä, vanha kunnon vipuvarsi peliin!


Lisäksi otin uudella (ja toivottavasti kestävällä) Dewaltin puukkosahalla ovenpielet irti, kesti ehkä minuutin koko homma! Parin-kolmen tunnin ähellyksen jälkeen autokatosgrillihässäkän ulkovuoren kimppuun. Lautoja oikeaan mittaan ja vasaroimaan. Pitäisiköhän ostaa ulkovuorinaulain? Lätkäisin pari vanhaa ikkunaakin sopiviin kohtiin nauloilla kiinni. Nuo eivät vielä näytä kovin hyviltä. Kerran käytettyä lautaa, osa ollut rakennustelineissä tukina ja mikä missäkin. Kaikki kuitenkin kuivaa ja muuten kuranttia kamaa, eli hyvä siitä tulee kun sen maalaa!


Lopuksi vielä auton tyhjennys. Veeralta jäi vaja ihan vähän kesken, siitä valmiit kuvat huomenna kun menemme jatkamaan!


Koko hommaan viitisen tuntia paikan päällä ja ehkä vajaa pari tuntia kotipihassa. Keli mainio, ehkä vähän liiankin kuuma!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti