perjantai 11. heinäkuuta 2014

Maalari maalaa taloa, punaista ja punaista

Maalia maalia maalia. Eikä ole edes futispäivä. Auto alle ja menoksi, se oli suorastaan ihana ajaa edellisten pomputtelujen jälkeen. Matkalla poikkesin Sastamalan Tokmannille hakemaan maalia ja pensseleitä. Törmäsin kesälomalla olevaan Nokian kaupungin talouspäällikköönkin samalla reissulla, epäili minun eksyneen ;) Piti päivittää lomakuulumiset ja ihmetellä hetki kuhan huonoa syöntiä ja sähkömoottoreiden toimivuutta. Luulisi kyllä kuhaa nyt tulevan, alkavat vedet olemaan aikas lämpimiä.

Perillä raaputin ensin pari tuntia eilisiä jämiä talon takana ja pienemmässä yläkolmiossa. Roska meni helkkari heti silmään, koska käytin varjoisalla puolella suojalaseja arskojen sijaan. Liikaa tilaa lasien ja pään välissä. Sitä kiroilin pari tuntia. Rapsutin ja kiroilin. Kiroilin ja rapsutin.


Lähtötilanne oli tämä. Eilen vasemmanpuoleinen seinä oli jo saanut maalia pintaan. Tänään vuorossa loput. Irtonaiset maalit ja lika pois teräsharjalla. Tuttu kaava.


Mökki näyttää aikas punaiselta nyt, mutta valkoiset ikkunat ja niiden myykit pehmentävät vielä kokonaisuutta. Samoin luultavasti vaaleanharmaaksi maalattava peltikatto.


"Punamultamaali" ei oikein tahdo peittää aikaisemmin valkoiseksi maalattuja kohtia, vaikka maali olisi rapsutettu hyvinkin. Maalailin ne nyt pariin kertaan ja muut kerran. Ongelma huomattiin jo eilen. Toivottavasti maali peittää ja pysyy, muuten pitää joko vaihtaa vielä laudat kokonaan tai irrottaa maali kuumailmapuhaltimella. No, ei sitä pidemmälle näe. Vaaleammat kohdat kuvissa ovat pääsääntöisesti paikkauksia noin muuten. Alakuvassa näkyy joitain pieniä valkoisia pisteitä vasemmanpuoleisessa laudassa. Kyllä muuten harmittaa jos joutuu näiden takia repimään laudat vielä irti. Ei ne nyt tässä haittaa, mutta jos maali ei pysy.... Seurataan tilannetta.


Ja tässä talon päässä oleva puuliiteri. Pari lautaa voisi toisella maalauskierroksella lyödä vielä vähän paremmin kiinni, ovat vuosien saatossa irronneet. Tuo on aika matalasti perustettu, mutta puu on pääasiassa ihan kovaa. Ennen maalausta kaavin enimmät maat kuokalla pois, mutta pitää vielä parantaa vähän kun tehdään isompia maatöitä.


Hommia 6,5 tuntia, matkat ja Tokmannilla käynti lisäksi. Tynnyrigrillissä paistettu makkara maistui hyvältä, samoin viileät vihannekset. Kuinka paljon muuten voi kesän aikana syödä makkaraa evääksi? Paluumatkalla Siwasta minttusuklaajäde, teki gutaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti