perjantai 18. heinäkuuta 2014

Priimaa pukkaa vaikka keskinkertaista yritetään!

Aamulla starttailimme Veeran kanssa projektin kimppuun. Evääksi ryynäriä, soijanakkia, rehuja, rahkaa ja isältäni opittu kikka: mehukattipullo pakkasesta mukaan. Jääkylmää juotavaa riittää koko päiväksi!

Päivän agendalla oli vajan sisäpuolen maalaaminen loppuun ja autotalligrillikatoshässäkän ulkovuoren teko. Vaja valmistuikin aikas nopsaan!


Ovikin loistaa!


Tällä välin olin itse nakutellut ulkovuorta paikoilleen. Vaikka lautaa tulikin pintaan, niin sisältä ei nätiltä näyttänyt. Pari ikkunaakin iskin runkonaulaimella takaosan runkoon kiinni.


Siirsimme romut mökkiin ja vajaan tieltä pois, pistimme grillin tulille ja asettelimme tiskialtaan ja tuolitkin jo vähän suunnitelluille paikoille. Oli aikas kiva suunnitella tulevaa terassi istuen grillikatoksen alla eväitä nauttien. Oli aikas kuuma, katoksessa hieman viileämpää.



Tässä vaiheessa hyökkäsimme kaivon kimppuun, koska siinä tarvitaan kaksi ihmistä. Toinen joka tekee työt ja toinen joka soittaa ambulanssin kun kaivossa olevalta loppuu happi. Veera putsasi kaivonpäällisen, minä virittelin pumpun. Uppopumppu hörppi verrä kaivosta hyvää tahtia, mutta eipä tahtonut vesi loppua. Pumppu lauloi aikansa ja paljasti yllätyksen: kaivossa oli renkaita vain viisi ja siitä eteenpäin noin puolet kaivosta oli vaan maahan kaivettua kuoppaa. Sillä tavalla. Vesi vaikutti sinänsä hyvältä, kylmältä ja kirkkaalta. Vielä ei tullut maistettua kuitenkaan. Samalla. Tuli testailtua, että riittääkö 250w pumpussa potkua suihkulähteeseen tai vesiaiheeseen. Riittää riittää toteaa isäntä, vaikka Veera vaikuttikin vähän epäröivältä.



Kaivon tyhjentämiseen meni tuntikaupalla aikaa. Välillä sähköjä piti lainailla sirkkeli- ja kompurahommiin, mutta lopulta se saatiin tyhjäksi. Siitä mitat, jotta osaa hankkia sisälle pienemmät kaivonrenkaat nykyisten jatkoksi. Kahvikuppi oli lähin kirjoitusalusta, kiitos iPadista joka tallentaa mitat...


Samoihin aikoihin Veera syöksyi maalaushommiin. Rillikatos rapsuta ja maalaa. Etupuolen seinistä tuli sillä välin puukkosahailtua vinotuet pois ja rakennettua pienemmät tilalle. Avaruutta lisää siis! Kuvasta erottuu ehkä vähän huonosti yläkulmasta alas vedetty kuormaliina, jolla autotalli vedettiin vielä suoraan ennen viimeisiä naulauksia. Mokoma niiaili liikaa naapurin suuntaan!


Loppuaika maalailtiin, skrabailtiin ja harjailtiin kimpassa. Oleelliset osat on nyt maalattu sisältä j mun mielestä näyttää aikas hyvältä!




Ikkunoiden ympärillä on vielä maalaamattomat kohdat, koska oikeita työvälineitä ei ollut mukana. Takaseinää ei maalattu, koska sinne tulee vähän "elegantimmat" systeemit altaiden ja työtasojen taakse. Lattia tehdään vielä uudelleen puusta.

Seuraavaksi ohjelmassa lienee sisäkaton ja päädyn teko, ulkopuolen maalaus ja lattia. Sitten onkin pihaosasto jo hyvässä mallissa! Aikaa päivän askareisiin meni 8,5h, eli kerrankin ihan kunnollinen työpäivä!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti