tiistai 15. heinäkuuta 2014

Ostaisitko tältä mieheltä rakennesuunnitelmat?

Autotallin kimppuun, toissapäiväiset syömättä jääneet eväät mukana. Ajatuksena raivata pöpelikköä, poistaa seinistä kovalevyt, nyppiä naulat ja tehdä kaikkia pieniä tekemättä jääneitä hommia. Epämääräinen suunnittelu on ollut vallallaan koko loppukesän ajan, mutta jotain on syntynytkin. Tästä lähdettiin:


Mutta keitetään nyt ensin kahvit!


Pöpelikkö on poistunut ja konttori on jo mallia avo. Puskien raivaamiseen meni aikaa. Enempää en uskaltanut tässä vaiheessa raivata, koska keskimäärin sen puun ottaminen pois on helpompaa kuin sen juurruttaminen takaisin. Tässäkin on kuitenkin 15m2 aukko vaikkei ihan siltä näytä.


Osa seinästä jää ikkunoille ja avoimeksi, osaan tulee ulkovuori suojaamaan katseilta ja säältä. Romut olivat vielä vähän tiellä, mutta ei jaksanut säätää. Siihen lopputulokseen tulin, että autokatosta pitää nostaa vielä noin 20cm, jotta pään päälle jää tarpeeksi ilmaa.


Homma oli yllättävän nopeasti kasassa, joten ajattelin seuraavaksi tehdä vihdan. Tikkaat maksimipituuteen ja piipun päältä nylkyttämään oksaa poikki.



Lisäksi mittailua sekä autotallissa, kuistilla, että vajassa. Ei ole nättejä ei, mutta näiden perusteella osaa jo laskea materiaalimenekin. Kirjoitetaanpas tähän muistiin, että autokatos on kolme 303 leveä...


Kuisti?


Autokatoksesta muodostuva grillikatos + ehkä palju + terde. Sauna tulee osimoilleen tohon, voi olla että terassikin säädetään sen mukaan jotenkin eri tavalla.


Näiden jälkeen maalasin vielä vähän vajan sisäkattoa, mutta hartiat pistivät niin kovaa vastaan, että lopetin. Viitisen tuntia säätöä, vähän taas tynkä päivä. Pitäisi suunnitella tekemisensä paremmin, nyt puuttui tarvikkeita ja jos vaikka mitä.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti