torstai 30. tammikuuta 2014

Tonttikauppa tehty, mutta toisen naapurin liiteri on nyt meidän tontilla!!

Tänään oli tonttikauppojen päivä. Remonttirahat käytettiin työpäivän jälkeen Nokian Nordeassa ja ostaa päräytettiin naapurilta kolmionmuotoinen noin 450m2 kokoinen maapläntti! Nyt vielä lainhuudot kohdilleen, mittaukset todellisesta pinta-alasta ja sitten pitäisi oikeasti alkaa hakemaan niitä rakennuslupia ja erityisesti piirtämään rakennuslupakuvia! Tontin kokonaispinta-ala on nyt noin 750 m2 eli rakentaa tällä tehokkuudella saa yhteensä noin 112m2!

Kauppa meni näppärästi. Pankissa meni ehkä 15 minuuttia ja toinen mokoma Osuuspankissa kun vein kauppakirjan sinne. Mökin oston lainhuutoa ei oltu vielä onneksi tehty, joten tämä saadaan hoidettua aika pienellä lisäkorvauksella samassa paketissa. Säästettiin aika monta saturaista.

Seuraava jännityksen aihe on toinen naapuri: mitenkähän ukko mahtaa suhtautua siihen, että a) pyydän häntä siirtämään hirsirakenteisen puuliiterinsä omalle tontilleen tai b) koitan ostaa sen järkevällä hinnalla omaan käyttöön? Liiteri on aika jykevärakenteinen ja kuitenkin sen verran lähellä omia rakennuksia pienellä tontilla ettei tönö tule ainakaan tuossa pysymään. Eri juttu olisi hehtaarin tontti ja toinen paikka.

Tälle liiterin rakentaneelle naapurillekin oli tonttia tarjottu, mutta 5000e hinta oli ollut kuulemma liian kova. No, oman tontin laajentamisen suhteen ei ehkä kauheasti kannata pihtailla. Itsellä olisi ollutihan sama mihin suuntaan tonttia olisi kasvattanut, mutta liiterinaapurilla ei ole kuin yksi suunta ja se on nyt myyty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti