sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Suunnittelupäivä, kommentoikaa joukot!

Otin itseäni niskasta kiinni ja piirsin jälleen kerran yhden pohjakuvan ja hahmottelin laajennuksen huoneiden korkeuksia. Vanha rakennus on niin matala, että asuinhuoneiden korkeuksia ei tahdo millään saada nykyvastimuksia vastaaviksi siten, että eristepaksuudet kuitenkin olisivat riittävät. Erityisesti tämä ongelma on rakennuksen "siivissä". Ratkaisuna tähän täytynee laajennuksen lattiaa laskea ainakin 20cm verrattuna vanhan rakennuksen lattiaan. Tämä tarkoittaa kaivuutöitä, mutta niitä täytyy tehdä joka tapauksessa ja talo kuitenkin on ympäristöönsä nähden aika korkealla.


Vanha osa on tummennettu, kaikki muu on laajennusta. Tällä tavalla taloon saisi ison kylpyhuoneen ja ison olkkarin. Parissa eri kohdassa olisi mahdollisuus "lohkaista" pieni huone makuu- tai työhuoneeksi jollakin kevyellä väliseinäratkaisulla ja kylppäriin mahtuisi jopa amme.


Sivukuva antaa vähän kuvaa ongelmista huonekorkeuksien kanssa, en todin ole tähän piirtänyt kovin tarkasti laajennuksen runko-osia tai autokatosta. Kattokaltevuus syö huonekorkeutta jonka pitäisi asuinhuoneissa olla vähintään 2,4m. Mökissä se on nyt noin 2,1m keittiössä. Kylppärissä saa olla matalampaa, samoin tulkitsen niin, että korkeiden kohtien osalta voi olla vähäisissä määrin myös alle 2,4m korkeaa tilaa. Laajennukset ovat molemmat 2,5m leveitä ulkomitoiltaan ja talon päätyyn tulee tietysti talon levyinen osa.

Näyttääkö ihan tyhmältä vai olisiko tällä suunnitelmalla joku mahdollisuus?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti