tiistai 31. joulukuuta 2013

Pakollisia remppahankintoja - Transportteri ja puukkosaha

Remppaamisen suhteen välipäivä. Alunperin piti lähteä Orivedelle katsomaan yhtä Ducatoa ja mahdollisesti Transportteriakin, mutta vilkaisin vielä aamulla nettiauto.comin tarjonnan ja löysin uuden Transun Ikaalisista. Hintapyyntö oli vain 1500e ja auto näytti ulospäin olevan erinomaisessa kunnossa. Siis toki huomioiden syntymävuosi -95, eli olihan siinä pari naarmua ja vähän ruostettakin ovissa.

Soitto emännän veljelle joka lähti apukuskiksi, käynti automaatin kautta ja kohti Ikaalisten perämetsiä. Pitkän jurmuuttamisen jälkeen saavuimme mestoille. Koeajo ja oikeastaan kaikki muukin vaikutti todella hyvältä. Auto oli ollut 11 vuoden ajan samalla autopuolen amisopella, vaikutti että ihan kaikki huollot ja vähän ylimääräisiäkin, oli ajallaan tehty ja löytyi vielä ensi kesäksi kelpaavat renkaat vanteilla.

Tinkivaraa ei löytynyt sitten millään, mutta pakkohan se oli ostaa. Erinomainen löytö, ainakin näin tuoreena omistajana vaikuttaa siltä. Kulta Pizza-Grillin rullakebabin kautta kotiin.


Illalla kävin vielä hakemassa Tokmannilta halpismallin puukkosahan, vaikutti tosin kohtuullisen jämerältä laitteelta halpikseksi. Puukkosahaa harvoin tarvitaan, mutta se on moniin työvaiheisiin käytännössä ainoa toimivatyökalu. Sillä pystyy näppärästi mm. katkaisemaan ovenkarmien kiinnitysnaulat tai -ruuvit, sahaamaan metallia ja puuta kohtuullisen ahtaissakin paikoissa ja hoitamaan monia sahaustöitä paljon manuaalisahaa näppärämmin. Lisäksi kahvipannupuuliedelle ja muutama nippu Catin sukkia reikäisten tilalle. Ei oikein tahdo muut sukat kestää kovaa käyttöä.


Ps. Myydään viaton Corolla, hinta jossain parin tonnin nurkilla. Katsastettu, kahdet renkaat. Ei mitään isoja vikoja, etuvaloja tarttis vähän säätää ja fiksata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti