sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Hyviä yllätyksiä plus tasoitushelvetti edessä.

Tänään taas kuusi tuntia mestoilla. Aloitin muovimaton irrottamisella: pari tuntia piti puhista, mutta siitä saa vielä ihan loistavan lattian! Kuumailmaa varovasti ja lastaa tiukoissa paikoissa kaveriksi. Liima jäi lattiaan kiinni ja siitä sekä lakasta lähtee uskomaton käry lämmitettäessä. Päänsärky on taattu, luultavasti tulee kaupanpäällisinä joku syöpä ja älykkyysosamääräkin lähtisi jyrkkään laskuun. Tökötit lähtisi kyllä kuumailmapuhaltimella ja lastalla pois, mutta pääseeköhän helpommalla jos suoraan hioo vai tarttuuko Bostikki paperiin? Lautarakenteisen puolen lattian alta paljastui hyväkuntoiset villaeristeet, pääsin katselemaan niitä ryömintätilan kautta. Hieman pelkäsin kumisevan lattian olevan kokonaan eristämätön.


Lattian lisäksi tuli revittyä irtonaiset tapetit lähes kokonaan pois seinistä. Alta paljastui huonosti asennettu lastulevy jonka päälle ei oikein voi maalata eikä tapetoida laadukkaasti. Tämä vahvisti sen, että koko kämpän seinät ja kovalevytetty kattokin on pakko levyttää. No, onneksi tölli on pieni eikä kovin montaa saumaa tarvitse tasoittaa ja nauhoittaa. Tasoittaminen on ehkä kauheinta hommaa heti tapettien repimisen jälkeen. Tai lähinnä siinä tapauksessa, että haluaa tehdä asiallista jälkeä eikä saumat repsota. Tämä levyhässäkkä aiheuttaa tietysti senkin, että melkein uudet pinta-asennetut sähköt menevät uusiksi. No, tulipahan nekin purettua samaa vauhtia. Tullee uppona mahdollisuuksien mukaan jatkossa.


Päivä meni vähän riipiessä pikkuhommia: ulkovuoren pehmeät osat on ainakin puoliksi revitty irti, puuhellan jumittunut pelti fiksattu, yhtä ikkunaa entrattu että menee kiinni, vintillä mietitty nukkumatiloja ja läpivientiä alakerrasta sekä pohdittu kuistin muuttamista kylppäriksi, ulko-oven siirtoa talon päädyn ikkunan paikalle ja nykyisen talon päässä olevan puuvajan muuttamista huoneeksi. Ulkovuori osoittautui huomattavasti parempikuntoiseksi kuin olin luullut. Talon etupuoli menee kokonaan uusiksi, mutta muuten selvinnee parin laudan vaihtamisella per seinä.



Naapurinsetä kävi ihmettelemässä aiheuttamaani meteliä ja morjestamassa. On kuulemma nuohooja ja nuohonnut piipun viimeksi. Kertoi saman kuin minäkin tiesin: piipun päästä on pari hormienvälistä tiiltä irti. Tiesi myös kertoa, että talossa on tosiaan asunut perheitä, poikamiehiä ja pariskuntia. Tämä on aika merkittävä tieto, vaikka samoin tulkitsin virkamiehen puhelinlausuntoakin ennen kauppoja. Eli omakotitaloahan tässä rempataan eikä mitään kesämökkiä!

Naapurismies tiesi myös kertoa, että muutaman kymmenen metrin päässä on kaupungin vesi ja viemäri. Liittyminen maksaisi noin 10000e. Iso summa, mutta toisaalta menee sitä rahaa kaivon puhdistamiseen ja umpikaivoihinkin aika reilusti. Jää harkintaan mitä asian kanssa tehdään, mutta kyllähän tuo houkuttelisi. Naapurinsedän poika tekee kuulemma kaivuuhommia ja pitää majaansa ihan vieressä, tätä pitänee käyttää hyväksi jossakin vaiheessa.


Loppuun pakollinen makkarakuva, tällä kertaa puuhellan loimussa paistaen. Ja pelti irtosi näppärästi sorkkaraudalla, ei pääse lämmöt karkaamaan! Kotimatkalla taas pilkkosen pimeää. Joku oli töytäissyt peuraa pakullansa. Peura seisoi kiltisti pellolla auton vieressä vaikka ilkeä poliisisetä yritti sokaista sen tuhdilla taskulampullaan. Ei ainakaan ihmisuhreja, vilkkuja yksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti