torstai 26. joulukuuta 2013

Kaiken tuhon alku - remppaprojekti alkaa

Ostimme "kesämökin" jolla kävimme tänään ensimmäisen kerran ilman maksettua opastusta: noin 20m2 sisätiloja, huussi, pari varastoa ja kahden naapurin puolella oleva kauhistuttavan ulkonäön omaava autotalli. Ei peseytymismahdollisuuksia, ei järveä. Asfalttitie perille, sähkö- ja puhelinliittymät sekä kaivo löytyy. Likavesille on imeytyskaivo, vesivessaa ei ole. Varsinaisessa mökissä on hirsirunko vanhemmalla puolella ja lautarakenteinen lisäosa. Pienessä ja ahtaassa eteisessä haisee kostealta, ikkuna on rikki, ulko-ovi vielä pahemmassa kunnossa, vuorilaudat pehmeät ja lattia kolmessa eri tasossa. Katon korkeus on 202cm. Eikä tässä vielä kaikki: koko komeus on sijoitettu 300m2 tontille, eli rakennusoikeutta on käsittämättömät 45m2. Mutta kun halvalla sai niin piti ostaa.

Vielä ei ole selkeätä kuvaa siitä mitä tälle tehdään. Katsotaan saadaanko vakituiseen asuinkäyttöön vai askarrellaanko kesäpaikka. Se on kuitenkin selvää, että vastoinkäymisiä paikan kanssa tulee eteen useampia. Niiden kanssa pitää vain elää.

Kuvien lisääminen on muuten helppoa tähän blogiin: napsautat vaan iBadillä kuvat ja heität ne sekaan. Paitsi että menevät ylösalaisin. Käännä ne 180 astetta. Taas ovat ylösalaisin. Tallenna ne eri tavalla: perkele vieläkin ylösalaisin. Kierrä myötäpäivään -nappia pitää loogisesti painaa neljä kertaa, että saa 180 astetta kuvaa käännettyä. Ja tämäkin siis vain yhdessä paikassa. Ja sitten kun ne saa käännettyä kymmenennellä yrittämällä, niin kone kaatuu.
Pohjakuva ja mitat. Vasemmanpuoleinen huone (keittiö) on hirsirunkoinen ja oikeanpuoleinen on lautarakenteinen. Kuisti on lähinnä mätä.
Tuvan pienempi huone.

Keittiö ja puuhella. Kaapissa on vesiautomaatti, saattaa jopa toimia!

Ulko-ovi kaipaa pientä laittoa. Kaatopaikalle.

Kauempaa katsottuna ihan siistin näköinen.

Katto on ehjä, piippukin aika hyvä.

Akkuna rikki, uusi lasi ja vähän maalia? Ehkä menee joku purkki kittiäkin. Kokonaisuudessaan ikkunat yllättävän hyvässä kunnossa.

Sähköä piisaa. Kuva keittiön toiselta seinältä.

Liiterin / huussin katto vetelee viimeisiään. Ihme jos ei talvella romahda.

Eikä huussi muutenkaan ole ihan "tikissä". Aikamoinen rytöpesä kun on ollut pitkään käyttämättömänä.
Matkoihin meni tänään 1,5h ja tekemiseen saman verran. Käytiin mittailemassa, kuvaamassa ja tutkimassa paikkoja vielä aikaisempaa paremmin. Eväätkin syötiin. Seuraavaksi on vuorossa kaiken purku, rakennuslupaviranomaisten kiusaaminen tyhmillä kysymyksillä ja remontin suunnitteleminen siten, ettei siihen mene a) loputtoman kauan aikaa b) kaikki omat ja pankin rahat c) mielenterveys.

3 kommenttia:

  1. Mites perustukset, alapohjan rakenteet, maan muodot ja mahdollinen salaojitustekniikka talon ympärillä?

    VastaaPoista
  2. Perustukset vaikuttaisivat olevan aika hyvällä mallilla, mutta maanpintoja täytyy tosiaan muokkailla kohtuullisen reippaastikin. Kellaria tuossa ei ole, eli ei sen maan tarvitse ihan niin kuivaa olla kuin kellarillisessa talossa, mutta voipi olla että pistän sellaiset kohtuullisen matalalla olevat salaojat muokkauksen yhteydessä. Alapohja vaikuttaa kuivalta muualta paitsi kuistin kohdalta, mutta se onkin käytännössä maan sisällä.

    VastaaPoista