tiistai 25. helmikuuta 2014

Tilusten mittailua ja koolauksia

Pitkästä aikaa taas mestoilla. Edellisestä kerrasta on erinäisistä syistä sen verran monta viikkoa aikaa, etten oikein enää muistanut mihin pisteeseen hommat olivat jääneet. Tai siis paremminkin, että mitä tarvikkeita pitäisi olla mukana että jotain pystyisi tekemään.

Aloitin tilusten mittaamisella / tarkastelulla. 450m2 on ostettu, nyt piti selvittää mitä sillä on. Läntti hankittiin lähinnä rakennusoikeuden takia, sekä siksi, että johonkin saa kasvimaan tai muuta kivaa myöhemmin.


Uusi osa on tynnyrinpuolikkaasta tielle asti oleva kapeneva kolmio. Tontti ei ole kovin tasainen ja sillä on aika paljon ryteikköä. 

 
Naapurin liiteri on sellaisessa paikassa, että se vie yhdessä naapurin nurmikon ja/tai pihatien kanssa käytännössä puolet lisätontista. Ketään ei näkynyt, joten neuvottelut asiasta jäi aloittamatta. Katsotaan suostuvatko suoraan siirtämään vai pitääkö keksiä jotain muuta.


Tontin yläosasta kuvattuna näkyy vähän selkeämmin. Meidän tontin reuna on kuvan oikeassa laidassa, eli kaikki näkyvä on käytännössä meidän tontilla. No, toivotaan että joku ratkaisu asiaan löytyy ilman isompaa sotaa. Sen verran tiedän, että liiterin omistavalle naapurillekin oli tonttia samaan hintaan tarjottu.

Sisällä jatkui koolaaminen. Kävin aamulla hakemassa muutaman kakkoskakkosen joilla koolailin katon suunnilleen loppuun. Parin seinän osalta piti vielä himmailla, koska haluan uuden ikkunan heti paikoilleen ja kuistille pienen laajennuksen. Samalla kuin väliseinän purkaa pois. Tämä siis tarkoittaa sitä, että olen tainnut lopullisesti luopua isomman talon rakentamisesta ja siirtyä simppelimpään remonttiin.


Koolausten lisäksi askartelin parvelle puristuskappaleet ilmansulkupahville. Vielä pitää teippailla parven tukirakenteiden kohdat tai vetää viimeistelynaulaimella jotain listaa puristamaan pahvit paikoilleen. Osa tukipuista on kulmista pyöreitä, joten uretaaniakin tarvinnee tiivistystyöhön.

Päivän lopulla olin saanut jo ison listan puuttuvia työkaluja ja tarvikkeita, joita pitää huomenna lähteä hakemaan. Koska raksahommat pysähtyivät, niin aloitin kiskomaan sähköjohtoja ja rasioita paikoilleen, jonka jälkeen siivosin koko kämpän, tyhjensin puut ja villat varastoihin sekä roudasin ylimääräiset työkalut autoon. Päivän positiivisena yllätyksenä uusi isompi kompura sai halpisrunkonaulaimen toimimaan täydellisesti.

Olin paikalla vain noin 4,5 tuntia. Ajelin aikas väsyneenä takaisin kotiin. Alkupäivästä vasen reisi sai aikaan aikamoisen säteilykivun selkään, mutta lämmettyään sen kanssa tuli toimeen. Salibandyssä telottu koipi sai nyt aikaan jonkinlaisen urheilutauon, toivottavasti säteilykivut ainakin katoavat nopsaan.

ps. Varmuuden vuoksi päivitin tämän kirjoituksen ensin tuonne poliittisen blogin puolelle. Vaikka tässäkin nyt puidaan tonttiasioita, hajarakentamista ja kunnallistekniikkaa, niin koitetaan nyt kuitenkin pitää asiat erillään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti