torstai 27. helmikuuta 2014

Ilmakuvaa pukkaa!

Hahaa, tänään sain remppapäivän jälkeen aikaiseksi eilen saamalleni muistitikulle tunkeutumisen. Sieltähän löytyi kelpo ilmakuva! Tarkasta vuosiluvusta ei ole varmuutta, mutta luultavasti jostain 70-80 luvulta tämä kai on. Meidän tölli on tuolla keskellä kuusikkoa.


Alue näyttää aika pitkälti samalta kuin nytkin. Uusia taloja ei ole, ainoastaan itseäni mietityttänyt naapurin liiteri puuttuu kuvasti. Talojen väritykset ovat hieman muuttuneet vuosien varrella ja vasemmanpuoleisen naapurin ulkorakennus (etualalla) on purettu ja tehty uusi tilalle. Koska suhdesoppa on aina mielenkiintoinen, niin: oikeanpuoleisen valkean talon nykyinen omistaja on se joka meille myi pienen läntin omasta tontistaan. Heidän suvullaan on ollut omistuksessa kuvan ylälaidassa olevat pellot joskus aiemmin, mutta nyt ne on jo myyty kuvan ulkopuolella asustavalle naapurille. Vasemmanpuoleinen naapuri taas on se, jonka liiteri on ostamallamme tontilla. Meidän tontti on kuusikon takana olevan pellon rajalta tuonne "päätien" reunaan asti oleva kapeneva soiro. Kapea pää on punakattoisen ja vaaleakattoisen pienen piharakennuksen välissä.

Tänään juttelimme juurikin näiden vasemmanpuoleisten naapureiden kanssa liiterin kohtalosta. He olivat valmiita sen siirtämään, mutta haluaisivat pieneen hintaan lunastaa osan ostamastamme tontista. En vaan hirveän mielelläni lähtisi 750m2 tontista lohkomaan... Pitää katsoa mihin päädytään, sovussa joka tapauksessa asia varmasti saadaan hoidettua.

Tänään olin siis tontillakin. Aamulla kävin ostamassa yhden uuden ikkunan, paalin 100mm villaa, tervapahvia ja uretaania. Yhden ikkunan asentamiseen meni ihan kohtuuttomasti aikaa, vaikka se oli pienin ja pari edellistä oli juuri takana. En oikein tiedä mihin se kaikki aika edes meni. Ikkunan asentamisen jälkeen askartelin kaikkea pientä: asentelin tervapahvit ja villat eilen rakentamaani seinään ja uuteen ikkunaan koska aukko oli suurempi kuin ruutu. Lisäksi iskin ilmansulkupahvia, teippiä, ristiinkoolauksia ja uretaania jos vaikka mihin ja siistin eiliset uretaanit ikkunoista sekä muista tiivistetyistä paikoista. Päivän päätteeksi siivosin jälleen kerran koko mökin, taas tuli säkkikaupalla jätettä. Jotenkin tuntui ettei olisi saanut mitään aikaiseksi. Tämä sama ongelma tulee aina kun ei pääse tekemään isompaa kokonaisuutta kerralla. Työkalujen etsimiseen ja miettimiseen menee kohtuuttomasti aikaa suhteessa lopputulokseen.

Jotenkin turhauttavaa pienessä tilassa tuo jatkuva siivoaminen ja tavaroiden siirtely. Ehkä sitä rempan loppuun asti kestää? Mökki muuten muuttui ikkunoiden, eristeiden ja ilmansulkujen asentamisella huomattavasti lämpimämmäksi. Pidin lämppäriä päällä vai alussa, loppupäivän lämmitykseksi riitti komeasti puuhella vaikka ovi oli auki ja ajoittain seinistä puhalsi läpi. Varsinaisesta rempasta en tänään saanut fiksuja kuvia otettua, katsotaan jos ne huonot lisäilisi tähän perään myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti