torstai 26. kesäkuuta 2014

Ulkovuoriremonttia

Tänään lähtö kohteeseen noin klo 10. Muutama laudanpätkä autoon liinoilla kiinni ja menoksi. Ajatuksena oli korjata ulkovuori tarvittavilta osin.  Sää oli mainio kaikin puolin tällaiseen ulkohommaan.



Lähtökohtana oli kokonaan uusittava etelänpuoleinen seinä, kulma ja ikkunan alunen itään ja pari lautaa pohjoisseinälle. Lisäksi piti uusia päätykolmion laudat, mutta enpähän tajunnut ottaa pitkiä tikkaita mukaan. Samasta syystä jäi pohjoispuolella ikkunanpäällinen uusimatta. Ensimmäisenä korjasin bitumipaperilla tarvittavat kohdat ja nypin vanhat naulat pois. Ulkovuoren alla oli aiemmin (ja ehjät kohdat saivat jäädäkin) jonkinlainen paksumpi bitumoitu pahvi.



Seuraavaksi lätki eteläseinälle tuuletusrakoa varten koolauksen ja aloin paikkaamaan seinää pisimmistä kohdista. En jaksanut hakea ulkovuorinaulainta vuokraamosta tällaisen pikkuhomman takia, joten käsi heilui ja vasara paukkui. Lautoihin ja rimoihin tein alas tippanokat sahaamalla ne viistoon.


Takaosa:


Itäpuolen ikkunanalunen ja kiven kanssa kikkailu:

Koko setti:

Ikkunat tein siten, että myykilaudat saa lyödä paikoilleen vasta maalauksen jälkeen. Käytin siis rimojen asentamisessa laudanpätkää, jotta rimat ovat sopivasti myykilautojen reunassa jo nyt.


Tein ulkovuoren nyt siihen asti josta tuleva kuistin laajennus lähtee. Kaikki sujui ihan kivasti, mutta jotenkin oli vähän tahmainen päivä. Ei oikein napannut paukuttaa, mutta tein nyt kuitenkin siihen asti hommia kuin pystyin. Hommia noin viisi tuntia ja matkat päälle.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti